Sport lineup

LeBron James meglepte magát egy NBA-rekorddal a szülinapján

Kevin C. Cox / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Kevin C. Cox / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

LeBron James kiváló teljesítménnyel ünnepelte 38. születésnapját: 47 pontot dobott Atlantában az NBA legutóbbi játéknapján.

A Los Angeles Lakers egyéni szezoncsúcsot elérő kiválósága ráadásul a tripla duplához is közel járt: 10 begyűjtött lepattanó mellett 9 asszisztot is kiosztott. Az ESPN statisztikái szerint a szülinapjára eső meccseken James összesen 294 pontot szerzett, ezzel Oscar Robertsont (275) megelőzve ő lett ebben a kategóriában a legeredményesebb játékos.

Mindhárom mutatóban kétszámjegyű eredményre volt képes – a szezon során immár nyolcadik alkalommal – a denveri Nikola Jokic: az elmúlt két idény legértékesebb játékosa (MVP) 19 pontja mellett 12-12 megszerzett lepattanót és gólpasszt is elkönyvelhetett a Miami ellen.

Zach LaVine a Chicago Bulls, Jannisz Antetokunmpo a Milwaukee Bucks hazai sikeréből vette ki a részét 43 ponttal. Utóbbi gárda négymeccses vereségi szériáját zárta le, egyben ötmeccsesre nyújtotta a Minnesota nyeretlenségi sorozatát.

Jordan Poole 41 ponttal járult hozzá a Golden State győzelméhez hazai pályán, a Warriors negyedik találkozóján maradt veretlen. A 42 pontos C.J. McCollum vezérletével ötödik összecsapását nyerte sorozatban a New Orleans.

Ugyancsak hazai pályán remekelt és vezette sikerre csapatát, a Torontót Gary Trent, aki 35 pontot dobott a Phoenix ellen.

Egymást követő negyedik győzelmét aratta a Wizards, az Orlandóban nyerő washingtoni együttesben Kristaps Porzingis 30 pontig jutott. Lauri Markkanen 36 pontja ellenére a Utah Jazz kikapott a játéknap legszorosabb találkozóján Sacramentóban.

eredmények:

Orlando Magic – Washington Wizards 100-119
Atlanta Hawks – Los Angeles Lakers 121-130
Toronto Raptors – Phoenix Suns 113-104
Chicago Bulls – Detroit Pistons 132-118
Milwaukee Bucks – Minnesota Timberwolves 123-114
New Orleans Pelicans – Philadelphia 76ers 127-116
Denver Nuggets – Miami Heat 124-119
Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 118-112
Sacramento Kings – Utah Jazz 126-125

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik