Sport lineup

Ilyen elismerés csak a legendáknak jár: felsorakozott az egész csapat, hogy gratuláljon az ellenfél góllövőjének

Twitter
Twitter

Magyar idő szerint szombaton hajnalban a Washington Capitals legyőzte 4-1-re a Winnipeg Jetset, amivel folytatta jó szériáját, ez volt ugyanis a csapat negyedik egymást követő győzelme az észak-amerikai jégkorong-bajnokság, az NHL alapszakaszában.

A győzelemből két góllal vette ki a részét Alekszandr Ovecskin, akinek még az ellenfél játékosai is gratuláltak a meccset követően.

Ovecskin a Jets elleni duplájával már 802 gólnál jár az alapszakasz-meccseket figyelembe véve, amivel megelőzte Mr. Hockey-t, azaz Gordie Howe-t az örökrangsorban, és már csak Wayne Gretzky van előtte ebben a mutatóban. Minden idők legnagyobb hokisa 894-ig jutott, páratlan karrierje során.

Sosem gondolná az ember, amikor ebbe a ligába érkezik, hogy egy napon majd megdönti Howe vagy Gretzky valamelyik rekordját. Mindenki úgy van vele, hogy oké, itt vagyok a legjobbak között, kiadok magamból mindent. Úgyhogy, ami most történik, az maga a csoda, tudják, nagyon különleges pillanat

– mondta a 37 éves Ovecskin, akit libasorba állva vártak a jégen a Winnipeg-játékosok, és mindenki kezet fogott vele gratuláció gyanánt. Csak a rájátszásban, egy párharc lezárása után szoktak kezet rázni egymással a hokisok.

A 2004-es draft első helyén kiválasztott, 2018-ban a Capitalst bajnoki címig vezető Ovechkin alighanem rámegy Gretzky gólrekordjának megdöntésére, ugyanis a 2025-26-os szezonig szóló szerződése van a Capitalsnál – karrierje egyetlen NHL-csapatánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik