Sport

Érthetetlen, miért alázták meg a hős horvát sportolót

Év végi gáláján a tervekkel ellentétben mégsem osztotta ki a fair play-díjat a Horvát Olimpiai Bizottság, noha nem csupán eldöntötte, hogy ki kapja azt meg, de a kiválasztottal közölte is. Hogy aztán az esemény előtt két nappal közölje vele, a maghívás még él, de nem kap semmit. A bizarr esetről a Sportske novosti számolt be.

A horvát gyeplabda-válogatott idén januárban bronzérmet szerzett a Divízió II-es, azaz másodosztályú) fedett pályás Európa-bajnokságon. A csapatkapitány Zvonimir Vuk a portugáliai tornáról hazatérve a repülőtérre vezető úton súlyos közlekedési balesetnek volt szemtanúja, megállt, és elsőként sietett az áldozat segítségére, aki a mentő kiérkezéséig újraélesztett.

Bár nem tűnt klasszikus fair play-történeknek, az olimpiai bizottság mégis úgy értékelte, hogy ezért megérdemli a díjat. Néhány hete Vuk telefonhívást kapott a sportvezetőktől, akik gratuláltak a díjhoz és meghívták a december 21-i, Westin Hotelben rendezendő eseményre.

December 19-én, hétfőn aztán a sportoló újabb telefont kapott a Horvát Olimpiai Bizottságtól, közölték vele, hogy elkövettek egy kis hibát, és senkinek sem adnak fair play-díjat.

Persze a meghívás még áll, azaz Vuk elmehet a szállodában tartandó ünnepségre, a meghívás még érvényes.

A lap felhívta a sportolót, aki megerősítette, hogy minden pontosan így történt, de az esetet nem kívánja kommentálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik