Sport

Orbán Viktor sok sikert kívánt a Liu testvérek új kalandjához

Facebook.com/orbanviktor
Facebook.com/orbanviktor

A sikerekhez Magyarországon már nem voltak biztosítva a feltételek, ezzel indokolta Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang, hogy új országban folytatják pályafutásokat. A két rövidpályás gyorskorcsolyázó rengeteg sikert élt át magyar színekben, elég, ha annyit mondunk, hogy oroszlánrészt vállaltak a magyar sport első téli olimpiai aranyában, amely a 2018-as phjongcshangi olimpián született, ahol a magyar férfi váltó – amelynek Knoch Viktor és Burján Csaba volt a másik két tagja – állhatott fel a dobogó legtetejére.

Az idei pekingi olimpián aztán Liu Shaoang egyéniben is aranyérmes lett, miután győzni tudott 500 méteren, és bátyjához hasonlóan tagja volt a bronzérmet szerző vegyes váltónak is.

Távozásuk tehát nagy érvágás a magyar sport számára, bár az ügyük egyelőre ott tart, hogy a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel egyezkednek, miután Kósa Lajos elnök azt mondta, hozzájárulnak a testvérek távozásához, amennyiben kifizetik a három év alatt rájuk fordított összeget, ami nagyságrendileg 100-150 millió forint.

Orbán Viktor miniszterelnök mindenesetre egy közös szelfivel búcsúzott a Liu testvérektől, akiknek sok sikert kívánt az új kalandhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik