Sport

Suhajda Szilárd oda megy, ahol magyar ember még nem járt oxigén használat nélkül

facebook.com
facebook.com

„A feleségem szerint is olykor meglátszik rajtam
idelent az oxigénhiány – meséli viccesen Suhajda Szilárd, aki a Föld nyolcezresei közül az öt legdurvábbként számon tartott Big Five- ból kettőt, a K2-öt és a Tibet és Nepál határán fekvő Lhocét is teljesen egyedül teljesítette már oxigénpalack, és serpák igénybevétele nélkül.

A magánemberként angoltanárként dolgozó extrémsportoló
a K2 meghódításának történetét a 24.hu olvasóinak tavaly elég szemléletesen elmesélte már, ám ami jövő tavasszal vár rá, az olyan, amit magyar hegymászó még nem teljesített:

tavasszal szintén mindenfajta segítség nélkül szeretne felérni a Mount Everest csúcsára. A Csisztu Sport Cast legújabb epizódjában erről az expedícióról, és arról is mesélt; a pályafutása alatt kőkemény hegymászókat látott, akik megtörtek, mert nehezen tudták kezelni a kudarcokat és a szélsőséges időjárást, vagy egy idő után nem tolerálták az embertpróbáló viszonyokat, de neki az a szerencséje, hogy ezekhez a körülményekhez kifejezetten jól alkalmazkodik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jonathan Duke Ruane (@dukeruane) által megosztott bejegyzés

„Ha valaki egyedül indul el, kell, hogy legyen egy bizonyos hozzáállása az úthoz, mert a hegymászás meg tudja törni az ember lelkét. A hegyekben egy vödör melegvíz jelenti a luxust. A kalandvágy, a természet szeretete találkozik és ötvöződik a hegymászásban és nekem szerencsére a magány mindig is jó társam volt – mondta Suhajda.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik