Sport

„Sokáig harcoltam azért, hogy ne csak a szép nőt vegyék észre”

facebook.com
facebook.com
Jakabos Zsuzsanna 2005-ben, Triesztben szerezte első Európa-bajnoki érmét, azóta úszik rendületlenül, és küzd, hogy sportolóként elismerjék. December 13-18. között egyedüli magyar nőként vesz részt a Melbourne-i rövidpályás úszó-világbajnokságon.

„Viszonylag későn, nyolcévesen tanultam meg úszni, mert korábban mindig begyulladt a fülem. Egyébként a távolugró gödörben nőttem fel homokozva, mert a szüleim atléták voltak, és az volt a terv, hogy én is az leszek. De miután elkezdtem az úszást, folyamatosan a vízben voltam, és nem tudtak kiszedni belőle” – mesélte Jakabos Zsuzsanna a Csisztu Sport Cast legfrissebb epizódjában.

A 2016-ban, 4×200 gyorsváltóban Európa-bajnoki címet szerző, 400-, és 200 vegyesen Eb-ezüstérmes sportolónő az elmúlt évtizedben Hosszú Katinka árnyékában versenyzett, hiszen épp azok az úszásnemek, versenyszámok tartoztak az erősségei köz. A győriek úszónője épp úgy 33 éves, mint a háromszoros olimpiai bajnoknő, ezért felmerül a kérdés, hogyan látja a jövőt, hogyan viszonyul a versenyszerű sporthoz?

Addig szeretnék úszni, amíg látom, hogy van értelme. Ma is izgulok a versenyeken, persze ez jó izgalom, de edzeni szeretek igazán

– emlékszik vissza a gyönyörű sportolónő.

Az Instagramon Zsuzsubellként ismert úszót a 2012-es londoni olimpián egy amerikai lap a legszebb sportolónőnek választotta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zsuzsanna Jakabos (@zsuzsubell) által megosztott bejegyzés

A közösségi médiában mutatott aktivitása kapcsán úgy fogalmazott:

Sokáig harcoltam azért, hogy „ne csak a szép nőt” vegyék észre, amikor éppen olimpiai döntőt úsztam. Ma már feltettem a kezem és nem ezzel foglalkozom, hanem én is saját fürdőruhamárkát készítettem, mert hiányzott nekem egy igazán sportos vonal.

Jakabos Zsuzsanna 2005-ben, Triesztben ynert először érmet felnőtt világversenyen, azóta is úszik rendületlenül. Legközelebbi klubtársával, Szabó Szebasztiánnal kettesben képviseli Magyarországot Melbourne-ben, a december 13-18. között megrendezésre kerülő rövidpályás világbajnokságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik