Sport

Kézi-Eb: Hibátlan mérleggel meneteltek elődöntőbe, ahol nyolc góllal kaptak ki

Jure Makovec / AFP
Jure Makovec / AFP

Dánia után a címvédő Norvégia jutott döntőbe a női kézilabda Európa-bajnokságon, miután 28-20-ra legyőzte az olimpiai bajnok Franciaországot a pénteki elődöntőben.

Magas színvonalú volt, egymást követték a látványos megoldások támadásban és védekezésben is. A rendkívül nagy iramú, sok gyors gólt hozó találkozón felváltva szereztek vezetést a csapatok, félidőben még csak 12-11-re vezetett Norvégia. Térfélcsere után nagyot elkapták a fonalat a skandinávok és amikor három gólra nőtt az előny, tudatosan lassították támadásaikat. Tíz perccel a vége előtt már négy volt a különbség, a franciák nyitottabb védekezésre váltottak, de ez sem hozta meg a fordulatot, sőt mivel a franciáknak siettetniük kellett a befejezéseket, egyre többet hibáztak és a játék képéhez képest aránytalanul nagy különbséggel kaptak ki.

Ezzel eldőlt, hogy nem lesz veretlen az Európa-bajnok, mivel a norvégok a középdöntő utolsó meccsén Dániától kaptak ki, a franciák pedig hiába nyerték az összes meccsüket az elődöntőig, végül bronzeccset játszanak majd Montenegróval.

Végeredmény – Női kézilabda Európa-bajnokság, elődöntő

Norvégia-Franciaország 28-20 (12-11)
lövések/gólok: 45/28, illetve 44/20
gólok hétméteresből: 6/6, illetve 3/2
kiállítások: 2, illetve 4 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik