Sport

Tyson Fury: Nem vonulhatok vissza, amíg nem csaptunk össze Joshuával

Mark Robinson/Top Rank Inc via Getty Images
Mark Robinson/Top Rank Inc via Getty Images

A WBC szervezet brit nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoka, Tyson Fury december harmadikán Derek Chisora ellen lép szorítóba.

Fury először lép kötelek közé azt követően, hogy április végén a londoni Wembley Stadionban, 94 ezer néző előtt a hatodik menetben kiütötte honfitársát, Dillian Whyte-ot, majd befejezettnek nyilvánította pályafutását. Később azonban meggondolta magát, és egy esetleges Olekszandr Uszik elleni címegyesítő összecsapásban bízva, valamint a nagy pénz reményében késznek mutatkozott a visszatérésre.

A decemberi időpontra előbb Anthony Joshuát akarták ellenfélnek, majd a német Mahmoud Charr került szóba, aki nagyon lelkes volt a meccs kapcsán. Végül ez is meghiúsult, így került újra képbe Chisora. Ennek ellenére Fury nem adta még föl és a BBC-nek elmondta, hogy mindenképp meccset akar Joshua ellen.

„Nem vonulhatok vissza, amíg nem csaptunk össze Joshuával! Évek óta próbáljuk összehozni. Az emberek ezt a meccset akarják látni. Négy-öt éve háromfejű szörnyeteget alkotunk: én, Wilder és Joshua. Kettejüket már lefejezték, én állok utolsóként, de jönnek az újabb öklözők, mint Joe Joyce, Daniel Dubois, Olekszandr Uszik.

Ma már több bunyós is akad, akinél jogosan merül föl a kérdés, hogy meg tudom-e verni, de számomra tragédiával érne föl, ha nem csapnék össze Joshuával

– mondta Fury.

A brit ökölvívó 2023-ban is tervez még bokszolni, így aztán az elsődleges célpontja nem is lehet más, mint Joshua.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik