Sport

Golovin: Mindegy, ki mit beszél. Küzdünk, és majd meglátjuk, ez mire lesz elég

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosai fizikálisan elfogytak, ezért kaptak ki 29-27-re Dániától az Európa-bajnokság középdöntőjének első játéknapján.

Nagyszerűen játszott a magyar csapat, még vezetést is szerzett, azonban az 54. percben fordulat állt be, a magyarok a háromgólos vezetésért támadhattak, de a dánok 5-1-es sorozatot produkáltak.

„Már nagyon nem volt oxigén, a labda nélküli mozgások elmaradtak. Sok volt az egy-egyezés, és a könnyű súly, illetve a nehéz súly között legtöbbször a nehéz súly nyer, és ezúttal sajnos elfogytunk a végére.

Ez volt az eddigi legjobb meccsünk, de talán a legfontosabb a lelki világunk. Mindegy, ki mit beszél. Küzdünk, és majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Ha a papírformát nézzük, sokkal jobb ez a dán válogatott, mégis felvettük a harcot, de apró dolgokon múlnak a nagy dolgok

mondta Golovin a meccsről.

Klujber Katrin arra hívta fel a figyelmet, hogy támadásban több látványos megoldást is összehozott a magyar csapat, nem ijedt meg, bátran vállalkozott lövésekre is. Mint mondta, a dánok egy kicsit higgadtabbak maradtak a végére.

„Nagyon szép megoldásaink voltak, olykor bravúrosak is, az eredmény is mutatja, hogy tényleg nagyon nagy tempót mentünk és azt folytattuk, amit a norvégok ellen abbahagytunk. Szerintem ma itt senki nem lehet csalódott, meg tudtuk mutatni, hogy mi így tudunk játszani, vesztenivalónk már nincsen, megyünk tovább, készülünk a következő mérkőzésre.

A magyarok a csoportkörben pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, majd vasárnap Horvátországtól 21-18-ra, kedden a címvédő Norvégiától 32-22-re kaptak ki, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe, ahol szombaton szabadnaposak lesznek, majd hétfőn 20.30-tól Svédország, szerdán 15.30-tól pedig a társházigazda Szlovénia lesz az ellenfelük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik