Sport lineup

„Amikor ennyi vért látsz, akkor tudod, hogy nagy a baj” – műteni kellett a hokist, akinek átkorcsolyáztak a kezén

Derek Leung / Getty Images
Derek Leung / Getty Images

Három-négy hónapos kihagyás vár az NHL-ben szereplő Edmonton Oilerst erősítő Evander Kane-re, akinek a Tampa Bay Lightning elleni mérkőzésen korcsolya vágta el a bal csuklóját.

A 31 éves csatár Philippe Myersszel ütközött, majd miközben a jégen feküdt, Pat Maroon átkorcsolyázott a kezén, súlyos sérülést okozva. Kane-t a nagy vérveszteség miatt kórházba szállították, és megoperálták.

„Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat. Az előző este hihetetlenül rémisztő volt, és még mindig a hatása alatt vagyok, de szeretném mindkét csapat stábjának, valamint az orvosoknak is megköszönni, hogy segítettek.

Nélkülük sokkal nagyobb baj is lehetett volna

– tudatta közleményében Kane. A csatár nyáron írta alá új, négy évre szóló, 20,5 millió dolláros szerződését a csapattal, amelyben a mostani idényben 13 meccsen öt gólt és nyolc gólpasszt jegyzett.

„Ijesztő pillanat volt, amikor ennyi vért látsz, akkor tudod, hogy nagy a baj. Remélem, Evander már jól van, mindannyian sokat gondolunk rá” – nyilatkozta Maroon, aki elismerte, az eset után nagyon nehéz volt ismét a játékra koncentrálnia.

A meccset 3-2-re nyerte az Edmonton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik