Sport

Madaras Norbert lehet a magyar pólósok új elnöke

fradi.hu
fradi.hu

Elindul a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki posztjáért a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert, írta szerdán a Fradi honlapja.

Már a jelölés is hatalmas megtiszteltetés, köszönöm a jelölő kluboknak, hogy bíznak bennem és támogatnak. Nagyon sokat kaptam a vízilabdától és örülök, hogy ide tartozhatom. Vezetőnek lenni azonban mindig hatalmas felelősség is, úgy gondolom, hogy tudok segíteni a magyar vízilabdának

– idézte az FTC honlapja a Ferencváros szakosztály-igazgatóját.

Madaras játékosként két olimpiai bajnoki címet szerzett, a magyar vízilabda egyetlen kétszeres világbajnoka, négyszeres BL-győztes. Sportvezetőként 2018 óta vezeti a Ferencváros vízilabda-szakosztályát, a csapattal a magyar bajnoki címek és kupagyőzelmek mellett BL-sikernek is örülhetett. Madaras a szövetség és a liga alelnökeként is tevékenykedett, így évek óta figyelhették a munkáját, jelölése kapcsán pedig elmondta, a kluboknak el fogja küldeni sportágfejlesztési javaslatait, mivel átlátható sportági együttműködést szeretne kialakítani, egy mindenki által elfogadott, hosszú távú stratégiával.

Vári Attila, az MVLSZ elnöke október 14-én az M1 aktuális csatornán jelentette be, hogy egyéb feladataira tekintettel lemond tisztségéről. A játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető 2018 szeptemberében Kemény Dénest váltotta az MVLSZ elnöki posztján. A szövetség jövő szombatra hívta össze rendkívüli közgyűlését, melynek feladata lesz a szervezet új elnökének megválasztása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik