Sport

Horvát kézikapus: A védekezésünk tízszer jobb volt, mint a magyaroké

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Svájc elleni győzelem után második meccsét elvesztette a magyar női kézilabda-válogatott az Eb-n, a horvátok 21-18-ra verték Golovin Vlagyimir csapatát.

A magyar válogatott a meccs elején 11 és fél percig nem tudott gólt szerezni, a horvátok ekkor 5-0-ra elhúztak, és ezzel az előnnyel meg is alapozták a sikerüket. A magyarok az első félidőben 7, a másodikban 11 gólt lőttek, és abban hogy húsz gól alatt maradtak, hatalmas szerepe volt a horvátok Fehérváron légióskodó kapusának, Tea Pijevicnek, aki közel 47 százalékkal védett (30 lövésből 14-et megfogott).

Magyarországon játszom, ismerem őket, ahogy ők is engem. A védekezésünk tízszer jobb volt, mint a magyaroké, és tudtuk, ha 20-25 gól alatt tartjuk őket, akkor jó esélyünk lesz a győzelemre. Remek érzés volt ilyen atmoszférában játszani, és úgy érzem, megérdemelten győztünk

– nyilatkozta Pijevic.

A horvátok legeredményesebb játékosa, a kilenc góllal záró Valentina Blazevic is azt emelte ki, hogy nagyon agresszívan védekeztek, és hozzátette, mindent megcsináltak, amit előzetesen megbeszéltek.

A horvátok Svájccal találkoznak az utolsó csoportmeccsen, a középdöntőbe pedig a mieink legyőzése miatt két pontot visznek majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik