Sport

Az utolsó másodpercben mentette büntetőkre a világliga döntőjét a női pólócsapat

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet nyert a világliga tenerifei szuperdöntőjében.

Bíró Attila világbajnoki ezüstérmes csapata az első perctől kiélezett csatát vívott az Európa-bajnok spanyol együttessel, olimpiai második spanyolokkal. A zárónegyedben érthetetlen ítéletekkel segítettek. Jól működtek a védelmek, az első negyedben átlövésekből estek a gólok, majd Pőcze Panna mutatta meg, hogy nem csak Rybanska sérülésénél érdemes számításba venni.

Félidőben 6-6 állt az eredményjelzőn, ráadásul egy újabb 3-3-ra végződő játékrész után jöhetett a mindent eldöntő negyed. A spanyolok két góllal elléptek, ráadásul Paula Leitón helyett végül videózást követően Faragó Kamillát állították ki végleg. A magyar válogatott azonban hősiesen küzdött és előbb Leimeter Dóra szépített, majd egy másodperccel a vége előtt Gurisatti Gréta szétlövésre mentette a finálét.

Magyari Alda az első két spanyol ötméterest hárította, de Szilágyi Dorottya és Máté Zsuzsanna sem talált be Martina Terrének. A trófea sorsa csak a tizedik párban dőlt el, Gurisatti lövésénél csupán néhány centiméter hiányzott a gólhoz, de a labda nem került a gólvonalon túlra, így a spanyolok örülhettek.

A magyar válogatott akárcsak 2020-ban Athénban, ezúttal is második lett a világligában, a spanyolok pedig történetük során először nyerték meg a sorozatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik