Sport

Megsérült a lába, de már nem érdekli – visszavonult az egykori top10-es teniszező

Fabrice COFFRINI / AFP
Fabrice COFFRINI / AFP
Befejezte pályafutását a francia Gilles Simon, miután kikapott a nyolcadik kiemelt Felix Auger-Aliassime-tól az 5,41 millió euró (2,23 milliárd forint) összdíjazású párizsi kemény pályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A 37 éves, 188. helyezettként szabadkártyával induló játékos a szezon elején közölte, hogy ez lesz az utolsó idénye, és novemberben hazai közönség előtt szeretne elbúcsúzni. A Bercy Csarnokban két győzelmet is aratott, ám a 8. helyen álló kanadai már túl nagy falatnak bizonyult a számára.

„Még mindig sok érzelmet kavarog bennem, de túl fáradt vagyok ahhoz, hogy foglalkozzam vele” – nyilatkozta a L’Equipe-nek, hozzátéve, a meccsen megsérült a bal lába is, de most már nem érdekli, mert nem lesz rá szüksége a teniszpályán.

„Mindig is a tenisz volt a szenvedélyem, mindig is teniszező akartam lenni, ezért szerencsésnek érzem magam. De nem minden a boldogságról szól, van egy listám arról, hogy mi nem fog hiányozni. Ilyenek a repülőterek vagy éppen a mérkőzések előtti csirke és fehér rizs”

A teniszt viszont biztosan visszasírja majd, mert ez volt az élete.

Ha jó formában lennék, és normálisan játszhatnék, még húsz évet a pályán töltenék.

A nizzai teniszező húsz évet töltött a profik között, 14 versenyen diadalmaskodott, 2009 januárjában hatodik volt az ATP-rangsorban, negyeddöntőt vívott az Australian Openen és Wimbledonban, 2017-ben pedig a válogatottal elhódította a Davis Kupát.

Karrierje során csaknem 16 millió dollárt nyert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik