Sport

Kellett a 8-1-es sorozat a veszprémi kézisikerhez

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI
A Telekom Veszprém 30-26-ra nyert a lengyel Orlen Wisla Plock otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában.

Egyik csapat sem erőltette a gyors támadásokat, a Plock tudatosan lassította a játékot (ráadásul az első félidő elején Dmitrij Zsitnyikov is megsérült), ezért kevesebb gól született.

A házigazda eleinte remekül tartotta magát, de a 11. perctől csak minden második veszprémi gólra tudott válaszolni, így 9-6-os hátrányba került. A vendégek hibáit kihasználva azonban egyenlítettek a lengyelek, így a félidőben csak egy góllal, 15-14-re vezetett a magyar csapat, írta az MTI.

A második félidőt egy 5-1-es sorozattal kezdte a Plock, amely így 19-16-ra ellépett. Kristian Pilipovic is jól védett a hazai kapuban, de a helyére beállt Marcel Jastrzebski ebben az időszakban még rajta is túltett.

A háromgólos hátrányba került vendégek hatékonyabbá tették a védekezésüket, erre alapozva – Rasmus Lauge vezérletével – egy 8-1-es sorozattal 25-21-re fordítottak. A hátralévő időben remekül őrizte előnyét a Veszprém, és végül magabiztosan győzött.

A mezőny legjobbjának Laugét választották meg, aki 11 gólt lőtt. Rodrigo Corrales tíz védést mutatott be. A túloldalon Gonzalo Pérez Arce ötször talált be, Pilipovic hat, Jastrzebski kilenc lövést védett.

Kapcsolódó
Bántóan nagy volt a különbség, csúnyán elbukott a Szeged kézicsapata
Tizeneggyel is vezetett már a Kielce a BL-csoportmérkőzésen.

Férfi kézilabda, BL, A csoport, 6. forduló

Orlen Wisla Plock (lengyel) – Telekom Veszprém 26-30 (14-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik