Sport

„Nem szabad előre számolgatni” – mindenben javulnia kell a női kéziválogatottnak

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI
Nem szabad stagnálni és hagyni, hogy a játékosok megelégedjenek azzal, ami van, mert fejlődni csak akkor fognak, ha többet, jobbat akarnak, mondta Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Nem a legjobb előjelekkel várja a pénteki Európa-bajnoki rajtot a magyar női kézilabda-válogatott, amely ugyan szombaton 33-28-ra legyőzte Romániát, de két nappal később nagyon sima, és súlyos, 31-20-as vereséget szenvedett Németországtól. A négy félidőből csak egy sikerült jól, ez pedig nem biztos, hogy elég lesz az Eb-n.

„A románok ellen úgy láttam, az első félidőben inkább egyének voltak a pályán, mint csapat, az egyéni megoldásokra építettünk, és sok helyzetet elrontottunk, olykor teljesen érthetetlenül dobáltuk ki a labdát. Janurik Kinga sokat segített azzal, hogy ziccereket fogott, de felemás érzéseim voltak, mert mintha a mezőnyben nem adtunk volna bele teljes erőt sem elöl, sem hátul. A szünetben azt mondtam nekik, hogy nem egyetlen ember nyer vagy veszít, hanem a csapat, és átment az üzenet. A második félidőben javult a védekezés, többet dolgoztunk lábbal, Szemerey Zsófi pedig ott folytatta, ahol Kinga abbahagyta, így gyorsan fordítottunk. Ez magabiztosságot adott, egyre kevésbé görcsöltünk, de azért ott is voltak olyan hibák – labdaeladások, rossz döntések –, amelyeket az Európa-bajnokságon nem engedhetünk meg magunknak.

A lányok is látják, hol a hiba, és tudják, mit kell tenni

– nyilatkozta Golovin a Nemzeti Sportnak.

Úgy fogalmazott, a hétfői, németek elleni meccsben nem sok öröm volt, az első félidőben semmi sem úgy alakult, ahogy tervezték.

„A különbség az volt a románok elleni második félidőhöz képest, hogy míg az előbbinél a játékosok elhitték, hogy meg lehet fordítani a meccset, és egyre nagyobb kedvvel játszottak, a németek ellen azt láttam az arcukon, már ők sem hiszik el, hogy ebből lehet valami.”

Mivel mindig a következő meccs a legfontosabb, most valóban a Svájc elleni, pénteki mérkőzésre kell koncentrálni, de utána jönnek a horvátok és a norvégok.

Meg kell tanulni így hozzáállni a nagy tornákhoz, nem szabad mérlegelni, és nem szabad előre számolgatni, mert akkor automatikusan kevesebb figyelem jut az előtted álló ellenfélre, ami pedig megengedhetetlen.

sdsd

Kapcsolódó
Meglepetésre nem megy az Eb-re a női kéziválogatott csapatkapitánya
Golovin Vlagyimir kihirdette azt a 18 játékost, akikkel nekivág az Európa-bajnokságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik