Sport

Kórházba került minden idők egyik legnagyobb sakkozója

VINCENT JANNINK / ANP / AFP
VINCENT JANNINK / ANP / AFP

Orosz sajtóértesülések szerint súlyos állapotban került kórházba Anatolij Karpov, aki 1975 és 1985 között sakkvilágbajnok volt, csapatban hatszor, egyéniben háromszor nyert sakkolimpiát.

Az Interfax egy másik nagymesterre, Szergej Karjakinra hivatkozva azt írta, a 71 éves Karpov egy esés következtében sérült meg.

„A rendelkezésünkre álló információk szerint Anatolij Karpovot, az Állami Duma képviselőjét sérülés következtében az egyik fővárosi klinikára szállították. Minden szükséges orvosi ellátást megkap” – közölte az Egységes Oroszország párt, amelynek színeiben bejutott az orosz parlamentbe.

Az orosz RBK hírportál rendőrségi forrásra hivatkozva már azt írta, a 71 éves sportoló ittas állapotban esett el, és traumás agykárosodással (TBI), valamint combnyaktöréssel került kórházba.

Az állapota súlyos, jelenleg mesterséges kómában tartják.

Elterjedt az a hír is, hogy Karpovot támadás érte, de ezt lánya, Szofija cáfolta.

A személyi asszisztens és a feleség cáfol

A TASZSZ orosz állami hírügynökség keddi jelentése szerint elesett és agyrázkódással szállították kórházba Karpovot. A beszámoló szerint Karpov az utcán megcsúszott, elesett és beütötte a fejét. A kórházi vizsgálatok nem állapítottak meg nála törést, és várhatóan egy héten belül hazaengedik.

Asszisztense cáfolta azokat a korábbi híreszteléseket, melyek többek között arról szóltak, hogy Karpov – aki parlamenti képviselő – utcai támadás áldozatául esett, majd intenzív osztályra került, ahol mesterséges kómában tartják.

A nagymester felesége az Izvesztyija című újságnak nyilatkozva azt mondta, hogy kórházban levő férjének állapota kielégítő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik