Sport

Brutálisan nagy világcsúcsot repesztett Katie Ledecky

Gregory Shamus / Getty Images
Gregory Shamus / Getty Images

Katie Ledecky nem sűrűn indul el rövidpályás versenyeken , de amikor igen, akkor nyomot hagy maga után. A hétszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok amerikai úszó a világkupa-sorozat torontói állomásán döntötte meg az 1500 gyors világcsúcsát, 25-ös medencében először versenyzett ezen a távon.

Ledecky 15:08.24-es idővel csapott célba, amivel közel tíz másodpercet javított a korábbi rekordon, amit még a német Sarah Wellbrock állított fel 2019-ben (15:18.01).

Menet közben majdnem megdöntötte a spanyol Mireia Belmonte 7:59.34 perces 800 méteres rövidpályás világcsúcsát is, ettől alig elmaradva, 8:00.58-cal fordult a kilencedik száz méterre. Ideje azonban így is amerikai rekord.

A SwimSwam szakportál megjegyzi, hogy várható volt a csúcsdöntés, ugyanis 1500-on az úszók általában két-három százalékkal jobb időeredményre képesek rövid pályán, mint 50-es medencében. Márpedig a 25 éves sportoló a szám királynője nagypályán, ő tartja a világrekordot, van olimpiai aranya is, 2013-ban, 2015-ben, 2017-ben és idén is az övé volt a világbajnoki arany ebben a számban.

Az edzésmunkám alapján tudtam, hogy elérhető közelségbe került a rekord, nagyon jól éreztem magam a medencében ezen az őszön

idézi az ESPN Ledeckyt, aki viszont nem tudta, mikor dönti majd meg a csúcsot, mert erre a versenyre nem készült külön.

A világrekord:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik