Sport

Újabb botrányba keveredett a laposföld-hívő olimpiai bajnok

Jesse D. Garrabrant / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
Jesse D. Garrabrant / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP

Azt nem lehet mondani, hogy Kyrie Irving unalmas életet élne, a Brooklyn Nets 30 éves olimpiai és világbajnok, NBA-győztes kosarasa ugyanis csupa olyan dologba áll bele, ami felkavaró vagy éppen saját tájékozatlanságáról tesz tanúbizonyságot.

Alig tíz napig tart az új NBA-szezon, de Irvingnek máris sikerült az első botrányokozás: a sportoló egy antiszemita filmet népszerűsített Twitter-oldalán, amelyet a Brooklyn Nets tulajdonosa, Joe Tsai is határozottan elítélt.

A Ronald Dalton Jr. rendezte Zsidóktól a négerekig: Ébredj fel, Fekete Amerika (Hebrews to Negroes: Wake Up Black America) című mű ellentmondásos állításokat fogalmazott meg, többek között azt, hogy a zsidók felelősek a fekete férfiak rabszolgasorba ejtéséért és hogy a vezetőik sátánimádók.

Szeretnék leülni vele, és megbizonyosodni arról, hogy megérti, hogy ez mindannyiunknak fáj. Aki hívő, annak nem szabad faji, etnikai vagy vallási alapú gyűlöletet hirdetnie

jelentette ki Tsai, hozzátéve, hogy rendkívül csalódott.

Irving tavaly ősszel azért hagyott ki két hónapot, mert nem engedte beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával, márpedig a New York-i előírások szerint minden sportolónak, aki közönség előtt szerepel, legalább egy oltással rendelkeznie kellett.

Korábban Irvinget széles körben kritizálták amiatt, hogy megosztott egy olyan összeesküvés-elméletet, miszerint

a Connecticut állambeli Newtown egyik általános iskolájában történt 26 áldozatot követelő 2012-es lövöldözés átverés volt, de 2018-ban kijelentéseket tett arra vonatkozóan is, hogy a Föld lapos lehet…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik