Sport

Két év után távozik a Pick Szeged vb-ezüstérmes norvég szélsője

Petr David Josek / POOL / AFP
Petr David Josek / POOL / AFP

Egy elverumi lap, az Østlendingennek nyilatkozva Alexander Blonz, a norvégok vb-második és Eb-bronzérmes balszélsője, elárulta, jövő nyáron távozik Szegedről, és olyan kézicsapatot keres, ahol többet játszhat.

A 2021 nyarán érkező 22 éves játékos a Barcelona helyett döntött a Pick Szeged mellett, de amíg az Elverumban két szezonban 107 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, Szegeden tavaly négyszer, idén eddig hétszer volt eredményes.

Abban mindkét fél egyetértett, hogy el kell válnunk, így a nyártól nem lesz szerződésem Szegeden. A beérkező ajánlatokat folyamatosan értékeljük, számomra az a legfontosabb az, hogy találjak egy helyet, ahol többet játszhatok

– idézte a játékost a Dániasport.

Blonz úgy érzi, sokat fejlődött és jobb játékossá vált.

„Szerintem jól teljesítettem, és ha valaki megkérdezné, megbántam-e, hogy ide igazoltam, nemet mondanék. Hihetetlenül jó csapattársaim vannak, és ahhoz, hogy játsszak, alig engedhetem meg magamnak, hogy hibázzak. Nagyon magasak a követelmények” – tette hozzá.

Többet azonban nem beszélhetett a Pick Szegedről, a lap szerint ugyanis az elkészült interjú után minden feltett kérdést be kellett küldeni a klubnak jóváhagyás céljából.

Blonz egy listát is kapott arról, mire nem szabad válaszolni, ahol többek között a klubban kialakult helyzet volt az egyik ilyen téma.

A lap kiemelte, hogy „a két héttel ezelőtti, Aalborg elleni megsemmisítő vereség (29-41) után a játékosoknak nyílt levelet kellett írniuk a szurkolóknak, amelyben sajnálkoztak a teljesítmény miatt. Egyértelmű, hogy Magyarországon másképp csinálják a dolgokat, mint otthon Norvégiában, amit a szurkolóknak írt levél is egyértelműen bizonyít. De a médiához való viszony is lényegesen szigorúbb.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik