Sport

Vári Attila: Nem érzem felelősnek magam a téves átutalásokért

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) feljelentése miatt. Az eset után nem sokkal távozott a szövetség elnöke, Vári Attila.

Kapcsolódó
„Ezzel a stabilitással és szakmai színvonallal nyugodt szívvel tudom átpasszolni a labdát” – lemondott Vári Attila, a vízilabdások elnöke
A következő időszakban szeretném minden energiámat a nemzeti vízilabda képzési és módszertani központra fordítani, mondta a leköszönő elnök.

Az MVSZ-t csalók károsították meg, 50 millió forintnak megfelelő összeg tűnt el nyomtalanul, amit az Európa-bajnokságot szervező bizottságnak szántak. Vári váratlan távozása után a sportal.hu-nak nyilatkozott arról, mennyire tartja magát felelősnek a történtekért.

Nem érzem magam annak. A Magyar Vízilabda Szövetség nemzetközi szerepléséhez kötődően hacker támadás, kiberbűncselekmény áldozata lett. Az EB szervezőbizottságát mi értesítettük a hackertámadásról. A Magyar Vízilabda Szövetség tehát maga észlelte a bűncselekményt, melyet követően azonnal feljelentést tettünk a hatóságoknál. Valamennyi lépésünket az elnökség tudtával és jóváhagyásával tettük meg.

mondta Vári Attila, aki hozzátette azt is, távozása nem függ össze az esettel.

Kapcsolódó
444: csalók verték át a vízilabdaszövetséget
Nem sokkal azelőtt, hogy váratlanul lemondott a szövetség elnöke, Vári Attila.

A Sportal.hu cikkében azt is közli, hasonló tévedés történt az idei podgoricai férfi Világliga európai selejtezősorozatának nyolcas döntője előtt is, akkor duplán fizették ki a szállást

Ajánlott videó

Olvasói sztorik