Sport

„Elég unalmas egyedül úszni” – Betlehem a juniorok között ért el felnőtt csúcsot

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Az idén junior világ- és Európa-bajnoki címet szerző, a felnőttváltóval vb- és Eb-ezüstöt nyerő Betlehem Dávid továbbra is óriási formában van: a medencés hosszútávúszó országos bajnokság nyitónapján, Veszprémben megdöntötte a nem hivatalos országos csúcsot 10 ezer méteren.

Kapcsolódó
Kétszeres Grand Slam-győztes teniszező akadt fenn a doppingellenőrzésen
A román Simona Halep megbukott egy augusztusi vizsgálaton.

Ezzel most még csak juniorbajnok lett újfent, hiszen a szakág speciális szabályai szerint mindenki a saját korosztályában versenyez – a felnőttek aranyérme így az amúgy másodikként beérő klubtársnak, Rasovszky Kristófnak jutott.

„Próbáltam beleállni az elején, aztán ezerötönként kinézegettem az órára, és láttam, hogy ez egy elég komoly idő lehet. Mondanám, hogy végig bírtam, de azért ez nem teljesen így volt. Azon is el kell gondolkodni, hogy érdemes-e így beleállni az elején, mert elég unalmas egyedül úszni, de összességében jó verseny volt” – nyilatkozta Betlehem Dávid.

Rasovszky nagyon sportszerűen gratulált ellenfelének, akiről azt mondta, lassan egy új világklasszisról van szó.

Nyilván, ez a durván két perc, amit kaptam tőle, nem a legjobban néz ki, de ha azt vesszük, hogy egy perccel megjavítottam az egyéni csúcsomat, Dávid másfél perccel az országos rekordot, akkor összességében nem tűnik annyira rossznak ez a mai nap

– mondta.

A nőknél némi meglepetésre Szabó-Feltóthy Eszter megelőzte Olasz Annát a felnőtt bajnoki címért folytatott párharcban, a leggyorsabbnak viszont szintén a juniorok közé sorolt Mihályvári-Farkas Viktória bizonyult.

„Jó érzés, hogy magyar bajnok vagyok, de nincsenek komolyabb terveim ezzel a szakággal. Állóképesség-próba volt, és elég jól sikerült” – vélte Szabó-Feltóthy Eszter.

Mihályvári-Farkas Viktória úgy nyilatkozott, számára is meglepő, hogy ilyen időt úszott.

„Meg akartam dönteni a tavalyi időmet, ez teljes mértékben sikerült, úgyhogy nagyon-nagyon örülök. Az biztos, hogy nagyon jó állóképességet szereztem délután, kicsit rövidre sikerült a felkészülés, viszont az idő mutatja, hogy nagyon jó irányba haladunk. Remélem, ebből már csak építkezni tudok.”

Medencés hosszútávúszó ob, 10 ezer méter

Férfiak, felnőttek:
1. Rasovszky Kristóf (Balatoni ÚE) 1:46:12.0

 

Juniorok:
1. Betlehem Dávid (Balatoni ÚE) 1:44:08.6

 

Nők, felnőttek:
1. Szabó-Feltóthy Eszter (Vasas SC) 1:58:24.0

 

Juniorok:
1. Mihályvári-Farkas Viktória (FTC) 1:55:45.5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik