Sport

Egy horogdobás, majd egy leszorítás vetett véget a magyarok szombati vb-programjának

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

Az 57 kilogrammosok mezőnyében Kovács Kitti és Karakas Hedvig számára is véget ért a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság egyéni versenye.

Kovács a súlycsoport egyik favoritját kapta első ellenfelének, az Európa-bajnoki címvédő izraeli Timna Nelson Levit kapta. Az izraeli először karfeszítéssel próbálkozott, de a BHSE dzsúdósa kivédekezte, így jutottak el az első értékelt akcióig tartó hosszabbításba. Ebből 1 perc 13 másodperc pergett le, amikor Nelson Levi egy belső horogdobásra vazaarit kapott, és nyert.

A szintén BHSE-s Karakas az első körben a 19 éves török Özlem Yildizt két és fél perc után egy lábsöpréssel ippongyőzelmet aratott. Folytatásban viszont a japán Funakubo Harukával szállt szembe, aki remek formában van, mivel idén Budapesten és Párizsban is Grand Slamet nyert. Egy perc elteltével az oldalára pörgette a 32 esztendős magyart, és leszorítást kezdeményezett. A 2009-ben vb-harmadik Karakas hasztalanul próbált kifordulni az ölelésből, és Funakubo 20 másodperc után ipponnal jutott tovább.

Ezzel a magyarok számára befejeződött a versenynap, vasárnap a 81 kilós Ungvári Attilát és a 63 kilós Özbas Szofit szólítják tatamira az üzbég fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik