Sport

Borics Ádámnak a repülő térdesek sem jöttek be, Pitbull nyerte a címmeccset

Egyhangú pontozással elveszítette a Patrício Pitbull Freire elleni világbajnoki címmérkőzését Borics Ádám a második számú ketrecharcos szervezetnél, a Bellatornál. A 35 éves brazilnak a mostani volt összesen a nyolcadik címvédése a szervezetnél.

Kapcsolódó
„Amikor kiütöm az ellenfelemet, az olyan, mintha a világ tetején állnék”
Borics „The Kid” Ádám története arról, milyen út vezet a totális amatőrizmustól a világ egyik legnagyobb, profi MMA-szervezetének, a Bellatornak a bajnoki kihívó pozíciójáig.

Borics kirobbanó formában érkezett a Los Angeles-i gálára, de hamar kiderült, hogy ez lesz élete legnehezebb mérkőzése. Pitbull ugyanis jól olvasta a szándékait, amikor a magyar repülő térdrúgással próbálkozott, akkor könnyedén húzta le a levegőből (ezt még kétszer megtette a későbbiekben), majd hol a földön próbálta meg leszívni Borics energiáját, hol a hátára kapaszkodva. Az első három menet a brazilé volt, bár mindketten állóharcban a jók, leginkább a földre vitelekkel lépett el a brazil.

A negyedik öt percre rendezte a sorokat Borics, igaz az utolsó öt másodpercben ellenfele felpörgött és megmutatta, ez milyen veszélyeket rejt magában. Borics Ádám az utolsó menet előtt azt a tanácsot kapta edzőjétől, hogy ezt idő előtt el kell dönteni, ment is előre, de Pitbull némi kivárás után megint rácsimpaszkodott, majd földharcban pörögtek le az értékes percek.

Végül egyhangúan a címvédő sikerét hozták ki – egy pontozóbírónál csak egy pont volt a különbség (48–47, 49–46, 50–45). A magyar MMA-snak ez volt mindössze a második veresége karrierje során, 18-2 a mérlege.

A statisztikából is látszik, hogy Borics próbálkozott becsülettel, több ütése és rúgása is volt:

Korábban csak egy magyar, Végh Attila szerzett világbajnoki övet Bellatorban, a nagyszombati születésű sportoló szlovák színekben ért a csúcsra 2013-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik