Sport

„Nem szeretném, ha temetésre hasonlítana” – Federer bízik benne, hogy Nadal oldalán búcsúzik

Andy Rain / MTI / EPA
Andy Rain / MTI / EPA

Roger Federer párosmeccsen búcsúzik a profi tenisztől a péntektől vasárnapig tartó Laver Kupán. A húszszoros Grand Slam-tornagyőztes svájci játékos – aki múlt csütörtökön jelentette be visszavonulását – szerdán elmondta, megbékélt a döntésével, és bízik abban, hogy régi riválisa, a 22-szeres GS-bajnok Rafael Nadal párospartnereként búcsúzhat el az élsporttól.

Nem szeretném, ha a viadal egy temetésre hasonlítana, boldog befejezést szeretnék

– mondta sajtótájékoztatóján Federer.

Kapcsolódó
Szalai Ádám bejelentette visszavonulását a válogatottól
A soron következő két Nemzetek Ligája-mérkőzés után visszavonul a válogatottságtól Szalai Ádám.

„Idegesen fogok pályára lépni, mert jó ideje nem játszottam, de remélem, versenyképes állapotban leszek” – emelte ki a svájci klasszis, akinek elmondása szerint szüksége volt némi időre ahhoz, hogy megbarátkozzon a visszavonulás gondolatával.

Próbáltam egyre keményebben edzeni, de nagyon nehéz volt. Nagyon fáradt voltam, nem éreztem, hogy előrébb jutnék, ráadásul az újabb vizsgálati eredmények sem olyanok voltak, mint amelyekben reménykedtem

– indokolta elhatározását Federer, akinek jobb térdét többször is megműtötték az elmúlt másfél évben.

„Válaszúthoz érkeztem, és el kellett döntenem, hogyan tovább, én pedig nem akartam mindent kockára tenni. A legnehezebb az volt, amikor rájöttem, hogy valóban ez az út vége” – tette hozzá a svájciak olimpiai bajnoka, aki így utolsó hivatalos tétmérkőzését tavaly júliusban, Wimbledonban vívta Hubert Hurkacz ellen a negyeddöntőben.

„A keserédes döntés keserű része, hogy mindenki örökké játszani akar. Imádok a pályán lenni, imádok utazni, minden tökéletes volt. Minden aspektusból nézve szerettem a pályafutásom. Az édes része, hogy mindenki tudja, eljön ez a pillanat, én pedig nagyon hálás vagyok ezért a nagyszerű kalandért” – jelentette ki a korábbi világelső, aki a torna első, pénteki napján búcsúzik majd el a közönségtől.

A jövőjére vonatkozó kérdésre kapcsolatban úgy felelt, még nem tervezett meg mindent pontosan, de 13 éves lány- és nyolcéves fiúikreire biztosan több ideje jut majd, mint korábban. Arról ugyanakkor biztosított mindenkit, hogy nem szakad el a tenisztől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik