Sport

Ellenálltak a német rohamoknak, Eb-döntős a spanyol válogatott

Tobias Schwarz / AFP
Tobias Schwarz / AFP

A francia után a spanyol válogatott jutott be a vasárnapi döntőbe a férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, miután pénteken Berlinben öt ponttal legyőzte a német csapatot.

A riói olimpián bronzérmes spanyolok világbajnoki címvédőként érkeztek az Eb-re, a legutóbbi kontinenstornán pedig harmadikok lettek. A németek hat olimpián szerepeltek – de érmet nem szereztek –, húsz éve harmadikok voltak a világbajnokságon, az Eb-kről az 1993-as arany- és a 2005-ös ezüstérem a legkellemesebb emlékük.

Kapcsolódó
Brutálisan megverték ellenfelüket a franciák a kosár-Eb elődöntőjében
Kevés pontot hozott a találkozó eleje, de Franciaország így is feltörölte a parkettát Lengyelországgal.

A pénteki elődöntőben az első negyed szorosan alakult, a végén három ponttal vezettek a spanyolok, a második közepén viszont a németek eredményesen támadtak és hatékonyan védekeztek, 14-0-s menettel fordítottak.

A harmadik tíz perc 51-46-os német vezetésről indult, majd a spanyolok 46-55-nél magukra találtak, 15-2-es rohammal 61-57-re fordítottak, azután viszont megint jött egy 14-0-s német szakasz.

A negyedik negyed elején némi spanyol felzárkózást követően 71-65 volt az állás a hazaiaknak, de a folytatásban a spanyolok sokkal pontosabban céloztak, és a negyedik játékrészt 11 ponttal megnyerve besöpörték a győzelmet.

Eredmény

Spanyolország-Németország 96-91 (27-24, 19-27, 19-20, 31-20)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik