Sport

Technikai tus miatt ezüstérmes lett Lévai Zoltán a birkózó-vébén

MTI/EPA/Andrej Cukic
MTI/EPA/Andrej Cukic

Lévai Zoltán ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában.

A 26 éves birkózó szombaton öt mérkőzést vívott meg győztesen, a döntőben viszont a tokiói olimpia ezüstérmesével, a kirgiz Akzsol Mahmudovval csapott össze. A fináléban aztán 8-0-s technikai tussal kikapott Lévai, így be kellett érnie az ezüstéremmel, amely felnőtt világversenyen a második érme, a 2020 februárjában szerzett Európa-bajnoki ezüstje után.

Fritsch Róbert (72 kg), Torba Erik (63 kg) és Váncza István (67 kg) már korábban kiesett, vasárnap a negyeddöntőben veszítő Szőke Alex (97 kg) is búcsúzott Ezzel Lévai Zoltán a belgrádi küldöttség első magyar dobogósa.

Losonczi Dávid nem sokkal a 77 kilogrammos ezüstérem után lépett szőnyegre a 87 kilogrammosok között és győztes csatában gyűjtött bronzérmet. A 22 éves tehetség szombaton nagyszerűen birkózott, a vasárnapi helyosztóján a 2019-ben 77 kilóban vb-második svéd Alex Kessidisszel csapott össze és nyert 6-2-re pontozással. Az ESMTK-KIMBA felnőtt világversenyen újonc sportolója karrierje eddigi legnagyobb sikerét ért e.

Újabb magyar éremért szurkolhatunk majd hétfőn, ugyanis Lévai Tamás is a 82 kilogrammosok között a bronzéremért száll majd harcba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik