Sport

Hét góllal elbukott rangadóval kezdett a Fradi az NB I-ben

fradi.hu
fradi.hu

A Tatabánya házigazdaként 37-30-ra legyőzte a Ferencvárost a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Jól kezdtek a vendégek és a hetedik percben 5-3-ra vezettek, ezt követően azonban javult a hazaiak védekezése, ennek köszönhetően az első negyedóra után már ők álltak jobban (7-6). Az FTC tíz perc elteltével visszavette a vezetést, majd az első félidő látványos megmozdulásokkal – kínai figurákkal, kapusbravúrokkal –, valamint ferencvárosi előnnyel zárult (15-16).

Kapcsolódó
Edzésen sérült meg, sürgősségi ellátásra szorult a győri kézis
Több hetes kihagyás vár a fiatal játékosra.

A második felvonásban egyre hatékonyabban támadott a Tatabánya, egy 5-0-s sorozattal meglépett négy góllal. Erre reagálva a fővárosiak kapust cseréltek, Borbély Ádám helyett Győri Kristóf lépett pályára, aki csakhamar kivédte bátyja, Mátyás ziccerét. Ideje még volt az FTC-nek, azonban sokat hibázott, és bár a hajrában lerohanásra, valamint létszámfölényes támadójátékra váltott, a különbség tovább nőtt.

A mezőny legeredményesebb játékosa a második félidőben remeklő hazai csapat bosnyák irányítója, Josip Peric volt, aki mind a 11 lövését gólra váltotta. Ancsin Gábor kilenc, Győri Mátyás öt alkalommal talált be, Székely Márton 16 védéssel zárt. A túloldalon Kovacsics Péter hat, Nagy Bence öt gólt lőtt.

A Ferencváros egyébként most kezdte el a bajnoki szezont, múlt hétvégén ugyanis az Európa Liga-selejtezőben játszott a Baia Mare ellen – és jutott tovább kettős győzelemmel, a Steaua lesz a következő ellenfele. A Tatabánya kettőből két győzelemmel áll az NB I-ben.

Kézilabda NB I

MOL Tatabánya KC-Ferencvárosi TC 37-30 (15-16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik