Sport

Sokkoló vereséget szenvedett a dán ezüstérmes kézicsapat

Pau BARRENA / AFP
Pau BARRENA / AFP

Elképesztő mérkőzésen sokkoló vereséget szenvedett a Team Esbjerg női kézilabda-csapata, amely a 2022-23-as idény első bajnokiján 19-15-re kikapott az Ajax Köbenhavn csapatától.

Kapcsolódó
Drámai végjáték, vb-negyeddöntős a magyar női hokiválogatott
Pedig nem is lépett jégre, de Németország besegített.

Az igaz, hogy a tavaly ezüstérmes tartalékosan állt fel, hiszen Henny Reistad, Mette Tranborg és Kristine Breistöl sem állt rendelkezésre sérülés miatt, de az esélyekről mindent elmondott, hogy a meccs előtt a fogadóirodáknál az esbjergi sikerre nem is lehetett fogadni, míg a vendégek győzelméért negyvenszeres pénzt fizettek.

Az Ajax már a félidőben 13-12-re vezetett, de a második játékrész minden képzeletet felül-, illetve alulmúlt, hiszen az Esbjerg mindössze három gólra volt képes 30 perc alatt (19-15).

Szörnyű meccset játszottunk, talán tíz jó percünk volt egész mérkőzésen. Valószínűleg ez volt pályafutásom legszörnyűbb élménye.

De semmiképpen sem esek pánikba attól, amit láttam, hiszen teljesen más lesz a játék képe, ha a sérültjeink visszatérnek” – nyilatkozta Jesper Jensen edző.

A dán Tv2 szakértője, Bent Nyegaard azt mondta, teljesen sokkos állapotban van.

„Ha valaki felhívott volna, és ezt mondja, egyáltalán nem hittem volna el neki. Számomra hosszú évek óta ez a legnagyobb szenzáció a női bajnokságban. A szezon kezdete előtt azt jósoltam, hogy az Ajax lesz az utolsó” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik