Sport

Nem adta ki a kórház az olimpiai bajnok legenda holttestét

GEORGES BENDRIHEM AFP
GEORGES BENDRIHEM AFP
Hétfőn Lahore városának egyik magánkórházában 63 éves korában, szívbetegség következtében meghalt Manzoor Hussain, a pakisztáni gyeplabda egyik legnagyobb legendája. A kórház azonban nem adta ki a holttestét addig, amíg a kezelésért felszámított díjat ki nem fizették.

Az 1958. október 28-án született klasszis 1975 és 1984 között 175-ször lépett pályára a válogatottban és 86 gólt szerzett. Tagja volt annak a pakisztáni válogatottnak, amely az 1976-os montreali olimpián bronzérmet nyert, nyolc évvel később, Los Angelesben pedig olimpiai bajnok lett. 1978-ban és 1982-ben világbajnokságot is nyert, utóbbi döntőjében megcsodálhatta a világ kivételes botmunkáját, hiszen hat német játékos kicselezését követően szerzett gólt.

Hussain szívbetegségben szenvedett, és hétfőn kora reggel szállították kórházba, de már nem tudtak rajta segíteni. Miután a hozzátartozók nem fizettek, a kórház vezetése több órán keresztül visszatartotta a legendás játékos holttestét.

A helyzet csak akkor oldódott meg, amikor a pakisztáni szövetség értesült az ügyről és kifizette a 2266 dollárnak megfelelő rúpiát.

A pandzsábi kormány egyik tisztviselője úgy nyilatkozott, mindenki számára kínos, hogy egy nagyszerű olimpikonnal így kellett bánni.

Shehbaz Sharif miniszterelnök a Twitteren fejezte ki részvétét és azt üzente, hogy mélyen elszomorította a haláleset.

Manzoor Hussain az ország értéke volt, a pakisztáni gyeplabdáért tett szolgálatai felejthetetlenek maradnak

– mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik