Sport

Michael Phelps korábbi edzőjével dolgozik tovább Kós Hubert

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A magyar úszó szövetség sajtóbeszélgetést tartott, amelynek a főszereplője a római Európa-bajnokságon 200 vegyesen arany érmet szerző Kós Hubert volt.

Kapcsolódó
Kós Hubert Európa-bajnoki címet, Késely Ajna bronzérmet szerzett a zárónapon
Két éremmel zárult az Európa-bajnokság utolsó napja.

A fiatal úszó először az Eb-n szerzett tapasztalatairól mesél, majd rátért a lényegre:

Már Rómába is úgy utazott ki, hogy Bob Bowman, Michael Phelps edzője invitálására januártól az Arizona University hallgatójaként, úszójaként folytatja.

Ott, ahol a budapesti világbajnokságon pont a Kós úszásnemeiben, vegyesen és pillangón berobbanó, elképesztő idővel nyerő francia Léon Marchand is úszik.

Kapcsolódó
Megcsinálta a 20 éves úszó, amire korábban csak az apja volt képes
Történelmi tettet hajtott végre Budapesten.

„Nem sokat kellet gondolkoznom, amikor Bob felajánlotta a lehetőséget. Olyan edző partnereim lesznek, hogy szinte minden edzésen fél vb-döntőn veszek részt, márpedig itthon ezt nem tudjuk megvalósítani. Eddigi edzőm Magyarovits Zoltán is támogatott a döntésben. Azt mondta, ha ott, az edzéseken le tudod majd győzni Marchandot, akkor a versenyen is menni fog”

– mondta Kós a váltás hátteréről.

Hozzátette, Sós Csaba szövetségi kapitány is kiemelte, hogy a minőségi edző partnerek mellett az is fontos, fejlődést biztosít, hogy az NCAA bajnokságban sűrű az egyetemi versenyprogram.

“Bob már korábban figyelt, de mivel még gimnáziumba jártam, meg sem fordult a fejemben az amerikai utazás. A világbajnokság előtt már konkrét dolgokról beszéltünk, még kérdezte, hogy nem szeretnék-e az egyetemi csapatában úszni. A családommal megbeszéltük ezt az óriási lehetőséget, és úgy döntöttünk, hogy emberi és sportolói fejlődésemben is meghatározó dönést hozok.

Az Európa-bajnokságon Bohus Ricsi segítségével, aki szintén az Arizona Egyetemen végzett, átbeszéltünk mindent Bobbal. Örömmel csatlakozom a csapatához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik