Sport

Valter Attila a világ legjobb csapatába szerződött

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Július végén már pedzegették, ezért a 24.hu is beszámolt róla, hogy Valter Attilát igazi sztrácsapat szemelte ki magának. Ami akkor még csak álomnak tűnt, az mára valósággá vált: a legjobb magyar, a 2021-es Giro d’ Italián rózsszín trikót szerző, összesítésben a 14. helyen záró  országúti kerékpáros a Jumbo–Visma World Tour-csapatban folytatja pályafutását, ahol olyan társai lesznek, mint az idei Tour de France-győztes Jonas Vingegaard, az olimpiai bajnok Primož Roglič és a sportág egyik legnagyobb sztárja, Wout van Aert.

A holland csapat a Twitter oldalán jelentette be három új igazolását, a szlovén Jan Tratnik, a brit Thomas Gloag mellett Valtert is.

A telex.hu azt írja, Valter szerződése futballhasonlattal élve olyan, mintha bármelyik magyar labdarúgó a Real Madridba igazolt volna. A Jumbo–Visma ugyanis az utóbbi években épp úgy uralja a világ országúti kerékpársportját, mint a madridiak a világ topfutballját.

A holland csapat 29 versenyzőből álló World Tour-sorát hatalmas, több mint százfős háttérszemélyzet segíti. Az idei szezonban már 41 győzelemnél járnak, a szlovén Primož Roglič megnyerte a Párizs-Nizza és a Critérium du Dauphiné egyhetes versenyeket, a jelenleg is zajló Vuelta a Españán pedig az összetett harmadik helyén áll.

A szezonjuk egyértelmű csúcspontja a végső sárga trikó elnyerése mellett hat szakaszgyőzelemmel, a pöttyös- és zöld trikó megszerzésével záródó idei Tour de France volt.

Mivel a csapat több meghatározó kerékpárosa koránál fogva már kifelé kacsingat a sportágból, a 24 éves Valter számára komolyan ott a lehetőség, hogy pár éven belül a menőket támogató, első sorban a hegyi szakaszokon segítő kerékpárosból előrébb küzdje magát a csapatrangsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik