Sport

Bárban balhézott, külföldi börtönben sínylődik az orosz bajnok kézilabdázó

Getty Images
Getty Images

Két hete egy fehérorosz börtönben raboskodik Alekszandr Szinyicin orosz kézilabdázó, aki egy bárban verekedésbe keveredett és a hatóságok huliganizmussal vádolják.

Kapcsolódó
Unalmas lehetett a baseballmeccs, lelátón szexelő párt keres a rendőrség
Kisebb botrány árnyékolta be a Seattle Mariners-Oakland Athletics bajnokit.

A Csehovszkije Medvegyivel kétszer is orosz bajnoki címet nyert balszélső pár hete szerződött a Taganrog kézilabdacsapatához, amellyel egy felkészülési tornán szerepelt Bresztben. Augusztus 10-én este a játékosok egy karaoke bárban múlatták az időt, ahol kissé ittasan összetűzésbe keveredtek az alkalmazottakkal, akik közül egy meg is sérült.

A klub sportigazgatója, Vaszilij Filippov elmondta, érthető volt a játékosok felháborodása, amikor a vita egy pontján a bár dolgozói „Takarodjatok haza Fehéroroszországból!” kiáltásokkal provokálták őket.

A rendbontásnak a rendőrök vetettek véget, akik mindenkit letartóztattak, de később mindannyiukat szabadon engedték, kivéve Szinyicint.

Ellene huliganizmus vádjával büntetőeljárás indult, ha bűnösnek találják, akár három év börtönbüntetést is kaphat. A bár sérült alkalmazottja kártérítésként 10 ezer dollárt követel.Orosz forrás szerint a rokonok arra panaszkodtak, hogy már két hét eltelt az incidens óta, ám továbbra sincs közvetlen kapcsolatuk a sportolóval, a konzulátus és az Orosz Kézilabda Szövetség pedig semmiben sem segít nekik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik