Sport

Visszavonult világbajnokot vennének a megsérült magyar kézitehetség pótlására

Franck FIFE / AFP
Franck FIFE / AFP

A korábbi kiváló kézilabdakapus, Fazekas Nándor fia, Gergő a magyar kézilabda egyik legnagyobb tehetsége, akit a Veszprém a lengyel Wisla Plocknak adott kölcsön két évre.

Fazekas azonban a felkészülés során egy szerencsétlen ütközésnél súlyos sérülést szenvedett, emiatt pedig műteni kellett, és 3-4 hónapos kihagyás vár rá.

Kapcsolódó
Súlyos vállsérülést szenvedett a magyar válogatott kézilabdázó
Fazekas Gergő egy edzésen ütközött plocki csapattársával.

A Sport nevű lengyel oldal most azt írja, hogy a fiatal irányítót a Plock a világbajnok, kétszeres Eb-győztes Daniel Sarmientóval pótolhatja – aki júliusban jelentette be a visszavonulását.

A 39 éves klasszis a Barcelonával a BL-t kétszer, a spanyol bajnokságot hatszor, a Király Kupát négyszer nyerte meg, a spanyol válogatottal pedig tavaly olimpiai bronzzal, idén Eb-ezüsttel gyarapította az addig sem gyenge éremgyűjteményét.

Fazekas és a spanyol Niko Mindegia sérülése miatt a Plockban Dmitrij Zsitnyikov maradt az egyetlen bevethető irányító, így keresni kellett valakit erre a posztra, és a BL-ben is érdekelt lengyel klubnak kapóra jöhet, hogy úgy tűnik, Sarmiento nem bír meglenni a kézilabda nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik