Sport

Az utolsó sorozatban szállt el az Eb-dobogó Szilágyi Réka számára

MTI/AP/Matthias Schrader
MTI/AP/Matthias Schrader

Sajnálom nagyon, hogy nem jött össze a dobogó.

Ebből tanulni kell, de nagyon jó tapasztalat volt. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, és jövőre, a budapesti világbajnokságon még jobb akarok lenni” – nyilatkozta az M4-nek Szilágyi Réka, aki tényleg nagyon közel került ahhoz, hogy érmet szerezzen gerelyhajításban a müncheni Európa-bajnokságon, végül negyedikként zárt.

Kapcsolódó
Háttal zuhant a homokba a hármasugró, de jót derült rajta
Jesper Hellström csempészett egy kis humort a férfi hármasugrók döntőjébe a müncheni Európa-bajnokságon.

Szilágyi 57,40 méteres teljesítménnyel a 12., azaz utolsó helyen került be csütörtökön a szombati döntőbe. A 2015-ös ifjúsági világbajnokságon negyedik magyar atléta szombaton 52,28-cal kezdett, másodikra azonban idei legjobbját elérve 60,57 méterre repítette gerelyét, amivel a nyolcadikról a második helyre jött fel. Harmadikra 55,14-et dobott, de a második kísérletével a második helyről folytathatta a versenyt, amelyben már csak a legjobb nyolc maradt.

A negyedik dobása nem sikerült, ezt le se mérette, ötödikre 56,29-ig jutott, és továbbra is második volt a 65,81 méteres egyéni csúccsal élen álló és később győztes görög Elina Tzengko mögött.

Az utolsó sorozatban azonban előbb a cseh Barbora Spotakova 60,68 méterre repítette gerelyét, majd a szerbiai Adriana Világos 62,01-re, Szilágyi pedig nem tudott javítani (57,29), így a negyedik helyre szorult vissza.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája ezzel együtt várakozáson felüli szép eredményt ért el.

Női gerelyhajítás

1. Elina Tzengko (Görögország) 65,81 m
2. Adriana Világos (Szerbia) 62,01
3. Barbora Spotakova (Csehország) 60,68
4. SZILÁGYI RÉKA 60,57

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik