Sport

Döbbenetes hajrával védte meg Eb-címét Kopasz Bálint a királyszámban

Kopasz Bálint megvédte Európa-bajnoki címét K-1 1000 méteren Münchenben, szombaton. A portugál Fernando Pimenta nagyon bekezdett, volt, mikor egy hajónyi előnye is volt, de az olimpiai és világbajnok Kopasz nem engedte el túlzottan, majd

a táv második felében döbbenetes hajrát indított, bő másfél hajóhossznyi előnnyel siklott be a célba.

Kopasz végül bő két másodpercet vert Pimentára, a bronzérem a belga Artuur Petersé lett. A távon két hete világbajnoki címet nyert magyar klasszis egyébként a vébén is Pimentát előzte meg, míg a tokiói olimpián kettejük közé odaférkőzött Varga Ádám.

„Nagyon boldog vagyok, hogy kijött egy csúcsszuper forma, pedig délelőtt úgy éreztem, hogy nyomott vagyok egy kicsit, elég magas volt a páratartalom.

Viszont nagyon jó taktikát alkalmaztam, ennek nagyon örülök, ahogy annak is, hogy erős voltam fejben, ami nem könnyű minden ezer méteres versenyen. Ez a legnagyobb erősségem.

Az utolsó kétszáz méteren olyat tudtam indítani, amivel megtörtem Pimentát. Hosszú évek óta versenyzünk együtt és kiismertem. Fantasztikus így zárni ezt az évet. Továbbra is büszke vagyok arra, hogy edzőmmel, édesanyámmal ilyen jól együtt tudunk dolgozni és megbízunk egymásban. Szeretnék még sok ilyen szép versenyzést, eredmény megélni vele” – mondta.

Koszticsák Szilárd / MTI

Bragato Giada, Nagy Bianka C-2 500 méteren ezüstérmet nyert. A páros kiválóan rajtolt, sokáig a harmadik helyen haladt, a hajrában pedig sikerült javítani még egy helyet.

Fojt Sára, Pupp Noémi K-2 500 méteren, a Kuli István, Csizmadia Kolos, Balogh Gergely, Nádas Bence összeállítású férfi kajaknégyes 500 méteren, Lucz Anna a kajak egyesek 200 méteres versenyében maradt le épphogy a dobogóról, mindannyian negyedikek lettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik