Sport

Az orosz teniszező kirakatta a nézőt, aki ukrán zászlóval ült a lelátón

Twitter.com/BenRothenberg
Twitter.com/BenRothenberg

A cincinnati keménypályás tenisztorna selejtezőjében két orosz játékos, Anna Kalinszkaja (69. a világranglistán) és Anasztaszja Potapova (54). játszott egymással, és egyikük arról panaszkodott a bírónak, hogy a lelátón egy ukrán zászlóba burkolózott nő ül.

A játékos jelzése után a bíró felállt, és szólt a nézőnek, hogy nem szép dolog az ukrán zászlóval nézni a meccset. Mire a néző, bizonyos Lola azt felelte:

Nem szép dolog megszállni egy országot

Az esetről beszámoló újságíró, Ben Rothenberg szerint a pályához beosztott biztonsági őr ezután azt mondta a nőnek, hogy távoznia kell, különben rendőrt hív. Bár a nézők közül többen is védelmükbe vették Lolát, jelezve, hogy nem csinált semmi rosszat, és a szabad véleménynyilvánításhoz neki is is joga van, a nő végül nem akart bonyodalmat, és kisétált a pályáról.

Később a torna biztonsági főnöke azt mondta a nőnek, megszegte a szabályokat, mert a zászló a megengedett méretnél nagyobb volt, így csak azután mehetett vissza a verseny helyszínére, hogy a zászlót a kocsijába tette.

A meccset egyébként Kalinszkaja nyerte, de szerencsés vesztesként Potapova is ott lesz a főtáblán. Persze kérdés, mennyire érzi magát szerencsésnek, mert ellenfele a torontói tornát megnyerő, a világranglistán hatodik helyen álló, román Simona Halep lesz. Kalinszkaja a világranglistán 26. olasz Martina Trevisannal játszik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik