Sport

Heidi Löke 39 évesen is visszatérne a válogatottba

CLAUS FISKER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
CLAUS FISKER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP

Tizenegy év után visszatért a Larvik női kézilabdacsapatához Heidi Löke, a norvégok világklasszis beállósa, aki immáron harmadik alkalommal szerződött a klubhoz, ezúttal három évre írt alá.

Kapcsolódó
Lékai Máté magyar csapatban folytathatja?
Sajtóértesülés szerint a Balatonfüred vagy az FTC lehet a befutó.

A 39 éves, olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok klasszis először 2000 és 2002, majd 2008 és 2011 között szerepelt a csapatban, amellyel 2011-ben Bajnokok Ligáját nyert, emellett ötszörös norvég bajnoknak (2001, 2002, 2009, 2010, 2011) és háromszoros Norvég Kupa-győztesnek (2008, 2009, 2010) mondhatja magát.

2018-ban egyszer már közel állt a visszatéréshez, olyannyira, hogy alá is írta kétéves szerződését, de a csapat kiesett az élvonalból, a norvég szövetségi kapitány, Thorir Hergeirsson pedig jelezte, a másodosztályból nem hív be játékost, írta a Daniasport.hu portál.

Löke így a Viperst választotta, most onnan lépett tovább, elsősorban azért, mert április 23-án életet adott harmadik fiának, Caspernek és úgy érezte, Kristiansand túl messze van lakóhelyétől, Sandefjordtól az ingázáshoz.

Nagyon örülök, hogy visszatértem Larvikba! Jól éreztem magam itt korábban. Szerencsére a Vipers megértette a családi helyzetemet

mondta.

„Sok fiatal, jó játékos van itt, nagyszerű lesz segíteni a Larvik felépítésében. Néhány évvel ezelőtt részt vettem egy hasonló folyamatban Gjerpenben, és tudom, hogy szórakoztató érzés. Már most is jó formában érzem magam, még vannak ambícióim, hogy a válogatottban játsszak, de ez kemény munkát igényel. Dolgozom rajta.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik