Sport

Pásti Áron rapid Európa-bajnokságot nyert

Rapport Richárd sportolói országváltásának a híre kapcsán számos sportági szereplő megszólalt. A jelenkor második legmagasabban jegyzett magyar sakkozója, a 45 éves, a 2677 Élő-pontjával a világranglista 62. helyén álló Almási Zoltán például egyenesen azt nyilatkozta honlapunknak, hogy „haldoklik a magyar sakk”.

Kapcsolódó
„Rapport Richárd román színekben versenyzése csak a jéghegy csúcsa”
Dr. Csaba Árpád sakkversenyrendező elmagyarázza, miért tart ott a sportág ahol, van-e értelme a 2024-es budapesti sakkolimpia megrendezésének, és mire lenne szükség ahhoz, hogy a magyar sakk újra eredményes legyen.

Nos, erre, ezekre a kijelentésekre némiképp rácáfolt most a magyar utánpótlás, ugyanis Szalonikiben, a korosztályos rapid Európa–bajnokságon az U16-os fiúk mezőnyében Pásti Áron meggyőző játékkal, egy teljes ponttal a mezőny előtt végezve aranyérmes lett.

A verseny után Áron a sikerének kulcsát abban látta, hogy a címviselők ellen a kölcsönös időzavarokban jó támadóterveket talált – olvasható dr. Palczert Miklós helyszíni beszámolójában, a chess.hu oldalon.

Ráadásul

  • Borhy Marcell a bajnokéval azonos pontszámmal ezüstérmet szerzett az U18-as fiúknál,
  • Sulyok Eszter a második napon nagy formajavulást mutatva bronzérmes lett a 18 év alatti lányok csoportjában,
  • és Balázs Sztella a 14 éves lányoknál egészen az utolsó pillanatig versenyben volt az aranyéremért, végül az 5. helyen zárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik