Sport

Rendőrök vezették el az edzőt, aki két percig tombolt, üvöltözött

Súlyos sportszerűtlenség miatt az egész egyiptomi szumó válogatottat kizárták az amerikai Birminghamben zajló Világjátékokról. Történt, hogy a szombati könnyűsúlyú döntőben az egyiptomi Abdelrahman Elsefy és az ukrán Demid Karachenko feszült egymásnak a Boutwell Auditoriumban.

Először az egyiptomit hirdették ki győztesnek, aztán videóbírózás után valamilyen sportszerűtlenség miatt az ukránt – számolt be az al.com tudósítója.

Az egyiptomi edző, Ōsunaarashi Kintarō ezen annyira kiborult, hogy dühében tombolni kezdett, üvöltözve tiltakozott a tisztségviselőkkel, ami a videó alapján elég ijesztő látvány lehetett. Annyira, hogy két jelenlévő egyenruhás rendőr egy idő után közrefogta, és kivezette.

Érdekesség, hogy az edző tiltakozása és a közönség „Egypt, Egypt” rigmusa, valamint az a tény, hogy Elsefy nem hagyta el a ringet miután elvették az aranyát, arra késztette a mérkőzésvezetőt, hogy visszavágót rendeljen el. Másodjára is Elsefy lökte ki Karachenkót a ringből, pontosabban Karacsenko lábujjai értek ki először, így végül az egyiptomi maradt a győztes.

Az egyiptomi szumó küldöttséget ennek ellenére hétfőn kizárták, mert

Minden sportágban a szabályok, a hivatalos személyek és a sporttársak tisztelete a legfontosabb, és a játékvezető döntése mindig végleges

– olvasható az insidethegames.biz cikkében

(A nyitóképen Demid Karachenko edz a világjátékok előtt Fotó: Philip FONG / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik