Sport

39-2-es rohanással intézte el a kosárválogatottat Franciaország

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI
Már eleve az is bravúr, hogy a magyar csapat eljutott a meccs helyszínére, hétfő reggel még Kecskemétről indult el a válogatott az idegenbeli találkozóra.

A következő szakaszba már továbbjutott magyar férfi kosárlabda-válogatott 81-40-re kikapott hétfőn Franciaországban a világbajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese pénteken a portugálok 69-68-as budapesti legyőzésével már bebiztosította, hogy ott lesz a kvalifikáció folytatásában is. A tét nélküli zárómeccsnek magyar szempontból az előélete is igen kalandosra sikerült:

az európai repülőtereken tapasztalható káosz miatt nem tudott vasárnap elutazni a csapat, és csak hétfőn szállt fel az Amszterdamba, majd Nantes-ba tartó járatára, így a magyarok csak néhány órával a kezdés előtt estek be a csarnokba.

Mindezek után az olimpiai ezüstérmes franciák 7-2-vel kezdtek Mouilleron-Le-Captifban. Egy ideig a második negyedben is sikerült 5-6 ponton tartani a hátrányt, de ezután óriási mélyrepülés következett. Térfélcsere után ugyanis egy 17-0-ás rohammal kezdtek a házigazdák – akik összesítve 30-25 után már 26-0-ás sorozatnál tartottak –, és 58-27-nél már eldőlt a mérkőzés. A harmadik negyed eredménye 29-2 lett, összességében pedig egy 39-2-es rohanást mutatott be a házigazda.

A hátralévő időben már csak a hazai siker mértéke volt kérdéses, és a franciák a papírformát igazolva végül fölényes győzelmet arattak.

A válogatott augusztusban, két mérkőzéssel kezdi meg a vb-selejtezősorozat második szakaszát.

E csoport, 6. forduló

Franciaország-Magyarország 81-40 (15-11, 24-14, 29-2, 13-13)
A magyar pontszerzők: Perl 7 pont, Vojvoda 7, Somogyi 6, Pongó 6, Hopkins 4, Filipovity 2, Golomán 2, Allen 2, Benke 2, Keller 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik