Sport

Bődületes világcsúcsot futott Sydney McLaughlin

Sydney McLaughlin 51.41 másodperces eredménnyel megdöntötte saját világcsúcsát női 400 méteres gátfutásban az amerikai bajnokság döntőjében. Az előző rekord 51.46 mp volt, azt tavaly augusztusban, a tokiói olimpián futotta McLaughlin, akinek a mostani a harmadik világcsúcsa ezen a távon.

A július közepén kezdődő világbajnokság helyszínén, Eugene-ban rendezett versenyen a 22 éves atléta már a rajt után az élre állt és nem adott esélyt a mezőny többi tagjának.

Egy másik tokiói bajnok, Lamont Marcell Jacobs, a 100 méteres síkfutás olimpiai címvédője győzelemmel tért vissza az olasz bajnokságon izomsérülését követően. A 27 éves atléta 10.12 másodperces eredménnyel győzött Rietiben. Egyéni legjobbja a 9.80 mp-s Európa-csúcs, amivel tavaly augusztusban, Tokióban olimpiai bajnok lett. Később a japán fővárosban a 4×100 méteres váltó tagjaként is aranyérmet nyert.

Jacobs május közepén a savonai viadal 100-as döntőjében sérült meg, amit ugyan megnyert, de azt követően a többi között három Gyémánt Liga-versenyt is ki kellett hagynia Eugene-ban, Rómában és Oslóban. Az olasz szövetség múlt pénteken közölte, hogy a futó ismét teljes intenzitással tréningezhet. Mivel szombaton újra rajthoz állhatott, még van esélye, hogy a július 15-én kezdődő eugene-i világbajnokságra megfelelő formába lendüljön, előtte pedig ott lesz Stockholmban a jövő csütörtöki Gyémánt Liga-állomáson is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik