Sport

Rég láttuk így futni a világ második leggyorsabb emberét

VINCENT JANNINK / ANP MAG / ANP via AFP
VINCENT JANNINK / ANP MAG / ANP via AFP

A férfiaknál Yohan Blake nyerte a 100 méteres síkfutást a jamaicai atlétikai bajnokságon, Kingstonban. A 2011-es világbajnok alaposan visszatekerte az idő kerekét:

9.86 másodperces ideje a legjobb azóta, hogy 2012-ben 9.69-et futott, ez utóbbi egyébként a második legjobb időeredmény Usain Bolt 9.58-as világrekordja után.

A 32 éves sprinter óriási csatát vívott a nála 11 évvel fiatalabb Oblique Seville-lel, aki 9.88-cal lett második. Harmadikként a 20 esztendős Ackeem Blake zárt 9.93-mal. Yohan Blake – aki néhány napja sztrókot kapott édesapjának ajánlotta a győzelmét – pályafutása ötödik országos bajnoki címét gyűjtötte be.

A női mezőnyben az olimpiai bronzérmes Shericka Jackson először myert, kihasználva, hogy a szám vb-címvédője, Shelly-Ann Fraser-Pryce nem állt rajthoz már az elődöntőben sem, pedig az előfutamban 10.70-et futott. A fináléban ezzel együtt a kétszeres olimpiai bajnok Elaine Thompson-Herah volt a favorit, akit azonban valószínűleg megzavart, hogy egy technikai probléma miatt 15 percet csúszott a rajt. Jackson végül 10.77-tel győzött, a harmadikként célba érő Thompson-Herah-t (10.89) még Kemba Nelson (10.88) is megelőzte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik