Sport

Nagy csatában csúszott le az Eb-bronzról a női kardcsapat

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

A magyar női kardcsapat a negyedik helyen végzett a vívó Európa-bajnokság szerdai zárónapján, miután a bronzmeccsen 45-41-re kikapott Ukrajnától.

A magyarok 45-41-re győzték le a spanyolokat, majd az olaszoktól 45-38-cal kaptak ki. A harmadik helyért így a fegyvernem egyik legnagyobbjával, a négyszeres egyéni világbajnok, csapatban olimpiai bajnok Olha Harlannal felálló ukránokkal vívott a csapat.

Pusztai Liza 5-0-s győzelemmel kezdett, de Harlan 8-5-tel szépített Szűcs Lucával szemben. Még így is két tus előnye maradt a magyar csapatnak, amit az első kör végére Katona Renátának köszönhetően tovább növelt (15-9). A második fordulót azonban bravúrosan kezdte Julia Bakastova és 10-5-ös sikere egy tusra csökkentette a magyar előnyt. Az ukránok csereként behozták Olena Kravackát, aki a Pusztait 6-2-re győzte le. Az előnyt még növelni is tudta az ellenfél a harmadik körre becserélt Battai Sugár Katinka ellen, így Pusztai hiába hozott döntetlent a Harlan elleni asszóban, 45-41-re Ukrajna nyert.

Korábban a magyar férfi párbajtőrcsapat a hetedik helyen végzett az Eb szerdai versenynapján.

Eredmények – vívó Európa-bajnokság

női kard, csapat:
negyeddöntő: Magyarország-Spanyolország 45-41

elődöntő: Olaszország-Magyarország 45-38

bronzmeccs: Ukrajna-Magyarország 45-41

férfi párbajtőr, csapat:
nyolcaddöntő: Magyarország-Hollandia 34-29

negyeddöntő: Dánia-Magyarország 45-43

az 5-8. helyért: Ukrajna-Magyarország 45-40

a 7. helyért: Magyarország-Lengyelország 41-39

Ajánlott videó

Olvasói sztorik