Sport

Újabb KO a döntőben, ismét bajnok a Fradi

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI

Az FTC-Telekom Waterpolo nyerte a férfi vízilabda ob I 2021/22-es szezonját, miután a finálé második mérkőzésén is legyőzte a Genesys OSC Újbuda együttesét.

A szerdai összecsapáson a Ferencváros újra fölényes győzelmet aratott, azt követően, hogy az első felvonáson otthon 18-9-re, most vendégeként 15-7-re diadalmaskodott.

A szerdai találkozó elején nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, nyolc perc alatt egy szoros mérkőzésnyi gólt hoztak össze az együttesek, 6-4-re az FTC vezetett. Az első találkozóhoz hasonlóan a Ferencváros újra meglépett a második negyedben, ezúttal Vogel Soma a kapuban is hozzátette a magáét, a zöld-fehérek így a nagyszünetre szinte eldöntötték az összecsapást (4-9).

A folytatásban sem változott a játék képe, a Ferencváros jól láthatóan magasabb szintet képviselt riválisánál, szurkolói pedig már ekkor megkezdték a bajnoki cím ünneplését. A bajnoki szezon utolsó nyolc percére az OSC-nek elfogyott az ereje, az FTC pedig már nem erőltette meg magát.

Az FTC története 24. bajnoki címét szerezte, 2019 lett ismét aranyérmes. Visszatért a kispadhoz a nemrég szívműtéten átesett vezetőedző, Varga Zsolt is.

férfi ob I, döntő, 2. mérkőzés

Genesys OSC Újbuda – FTC-Telekom Waterpolo 7-15 (4-6, 0-3, 2-4, 1-2)
gólszerzők: Burián, Manhercz 2-2, Csacsovszky, Várnai, Bundschuh 1-1, illetve Fekete G., Damonte 3-3, Varga Dé., Vámos, Pohl, Merkulov 2-2, Vigvári Ve. 1

A párharcot 2-0-s összesítéssel az FTC nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik