Sport

Óriási bukása után kórházban is volt a magyar bringás

Pechesen alakult Filutás Viktor számára a 2022-es magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie első szakasza. A Csákvár és Székesfehérvár közti 198 kilométeres etapon ő is tagja volt egy ötfős szökésnek, egy hegyi hajrát és gyorsasági részhajrát is nyert. A magyar bajnokot száz kilométerrel a befutó előtt befogta a nyugodt tempót választó mezőny, majd a hajrához közeledve történt egy bukás, amiben ő is benne volt.

Szilasi László versenyigazgató tájékoztatása szerint a szakasz után az összetettben hatodik magyar bringást kórházba szállították röntgenre. A helyszínen elsőre kulcscsonttörésre gyanakodtak ugyan, a vizsgálat azonban kizárta mindezt.

Ennek ellenére az orvos nem javasolta a folytatást a sérült kerékpárosnak, aki viszont tovább akar menni a körversenyen. A végső szót így csak csütörtökön mondják ki.

Az említett szökevénycsoportnak tagja volt Dina Márton is, majdnem eljutottak a célig is, de egy kilométerrel megérkeztek a többiek, így mezőnyhajrá döntött a szakaszgyőzelemről, végül a holland Olav Kooij ért be elsőként a célba.

Tour de Hongrie, 1. szakasz – Csákvár-Székesfehérvár, 198 km

1. Olav Kooij (holland, Jumbo-Visma) 4:34:36 óra
2. Elia Viviani (olasz, Ineos Grenadiers) azonos idővel
3. Matthew Walls (brit, BORA-hansgrohe) a. i.
…16. Karl Ádám (magyar válogatott) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Kooij 4:34:36 óra
2. Jens Reynders (belga, Sport Vlaanderen-Baloise) 2 másodperc hátrány
3. Viviani 4 mp h.
4. Walls 6 mp h.
5. Dina Márton (EOLO-Kometa) azonos idővel
6. Filutás Viktor (Adria Mobil) 7 mp h.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik