Sport

„Ha már az ötödét elérném annak, ami Benedek Tibornak sikerült, elégedett lennék”

Derencsényi István / MVLSZ
Derencsényi István / MVLSZ

Pénteken, ha nem is jó játékkal, de 14-13-ra legyőzte Görögországot a magyar vízilabda-válogatott a világligában, így szombaton az ötödik helyért játszhat majd Horvátországgal. Az már a spanyolok elleni vereséggel eldőlt, hogy Märcz Tamás olimpiai bronzérmes együttese nem juthat a sorozat júliusi, strasbourgi szuperdöntőjébe.

Az Eurosport magyar kiadása egy érdekességre hívta fel a figyelmet a magyar-görög meccs kapcsán: balkezes játékos Benedek Tibor és a 2008-as pekingi olimpia óta nem játszott 8-as sapkaszámban a magyar válogatottban. Egészen mostanáig, Burián Gergelynek ráadásul jól sikerült a pénteki meccs, hérom gólt is dobott.

Bevallom őszintén, meccs közben nem forgott a fejemben, hogy ez Benedek Tibor sapkaszáma volt korábban. Utólag a párhuzam nagy megtiszteltetés, büszkeséggel tölt el. Ő egy óriás, rengeteget tett le az asztalra. Benedek Tibor egy igazi példakép. Ha már az ötödét sikerülne elérnem, mint amit neki sikerült, már azzal elégedett lennék. Páratlan, amit ő nyújtott

nyilatkozta az OSC játékosa.

A játékosként háromszoros olimpiai (2000, 2004, 2008), egyeszeres világ- (2003) és egyszeres Európa bajnok (1997), edzőként világbajnok (2013), Eb-2. (2014) és Eb-3. (2016) Benedek Tibor hosszú, súlyos betegség után 2020. június 18-án halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik