Sport

Vetélytársa mászott le az árokba, hogy megmentse a magát ripityára törő világbajnokot

Ritkán látható tömegbukás borzolta a Liége–Bastogne–Liége klasszikus egynapos országúti kerékpáros viadal versenyzőinek és nézőinek idegeit.

Kapcsolódó
„Ferrarival” jár a féllábú parasportoló, aki a szerencse kegyeltjének tartja magát
A „Fodrász” kihullajtotta az összes haját, a „Hentes” a bal térde fölött amputálta a lábát, ennek ellenére azt vallja, Fortuna folyamatosan fogja a kezét. Keresztes „Kercsó” Zsolt története arról, hogyan jut el valaki a totális mélyponttól addig, hogy példaképpé váljon.

Mintegy hatvan kilométerrel a cél előtt hatalmasat bukott és az út menti árokba, egy fa tövébe repült a világbajnok Julian Alaphilippe (Quick-Step Alpha Vinyl) , a francia kerékpárost kórházba szállították és feladni kényszerült a viadalt.

Kiderült, hogy eltört két bordája, a lapockája és összeesett a tüdeje is. Miután az orvosi segítség nem volt kéznél, a bukásban ugyancsak részes vetélytárs, Romain Bardet sietett a segítségére, ő mászott le az árokban a világbajnokhoz.

 

Julian nagyon rossz állapotban volt, szemmel láthatóan nem nagyon tudott levegőt venni, a segítség pedig csak nagy sokára jött meg

– idézte Bardet-t a Velo.hu portál.

Ugyancsak súlyosan megsérült a Quick-Step másik sportolója, Ilan Van Wilder aki állkapocscsont-törést szenvedett.

A csapat közleménye szerint mindketten eszméletüknél voltak, amikor a mentőautóban ellátták őket, stabil állapotban kerültek egy antwerpeni kórházba további kivizsgálás és kezelés céljából.

A versenyt végül a belga Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) nyerte meg, a nőknél a holland Annemiek van Vleuten győzött, A magyar bajnok Vas Kata Blanka a 30. helyen ért célba, míg Szabó Zsófia nem fejezte be a viadalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik