Sport

Nagyon kikapott a Fradi, borzasztó nehéz dolga lesz a BL-visszavágón

facebook.com/rkkrim
facebook.com/rkkrim

A Ferencváros szombaton 33-26-ra kikapott a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában.

Az első tíz percben nem működött jól a magyar csapat támadó játéka, de védekezésben remekelt, így nem maradt le sokkal a vendéglátóktól. Ezután kiegyenlített játék zajlott, a ljubljanai együttes a hajrában lépett meg három góllal, de így is 15-14-gyel fordultak a csapatok.

Térfélcsere után a hazaiak 22-19-re megléptek, amely után Elek Gábor időt kért, mégis a Krim talált be háromszor, így a 46. percben már hatgólossá vált a különbség. Többször is kapufát dobott az FTC, ráadásul Emily Bölköt is elveszítette az utolsó tíz percre, a peches hajrá miatt hét gólt kell a visszavágón ledolgoznia a Fradinak.

Kapcsolódó

A Krim Ljubljana nagy igazolásai jól sültek el ezen a meccsen, Ana Gros 13-szor talált be és a találkozó legjobbja lett, míg Tatjana Brnovic két alkalommal volt eredményes.  Az FTC legutóbb a 2002-es elődöntőben tudott párharcot nyerni a BL egyenes kieséses szakaszában, ennek a sorozatnak megszakításához bravúrra lesz szükség a visszavágón.

Végeredmény – Női Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Krim Mercator Ljubljana (szlovén) – FTC-Rail Cargo Hungaria 33-26 (15-14)
lövések/gólok: 50/33, illetve 50/26
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 5/4
kiállítások: 8, illetve 12 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik