Sport

Szilágyi Áron mellett a Liu fivéreket, edzőiket és válogatott társaikat is kitüntették

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

Több kiváló magyar sportoló is Érdemrendet és Érdemkeresztet kapott.

Hétfőn Áder János, a Magyarország köztársasági elnöke a március 15-i ünnepség alkalmából a sport területén nyújtott kimagasló teljesítményért nyújtotta át az elismeréseket.

Szilágyi Áron kardvívó a Tokióban szerzett, újabb olimpiai bajnoki címe és harmadik helyezése elismeréséért a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott.

Kapcsolódó
Szilágyi Áron az első kardvívó, aki háromszor nyert olimpiát egyéniben
Az elődöntő volt a legnehezebb meccse, a másik négy csörtében egyik ellenfél sem tudott hétnél több találatot elérni ellene. Olyat tett, ami a sportág korábbi legendáinak sem sikerült.

Bánhidi Ákos és Zhang Jing a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó válogatott edzői a Pekingi téli olimpián sporttörténelmi jelentőségű olimpiai bajnoki címet és bronzérmekért a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott. Ugyancsak elismerést kapott ezekért az eredményekért Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang.

Jászapáti Petra, Kónya Zsófia Lilla, Krueger John-Henry Hirth rövidpályás gyorskorcsolyázók a téli olimpia vegyesváltójával szerzett harmadik helyezéséért, ifj. Telegdi Attila László, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség gyorskorcsolya ágazati sportigazgatói tevékenységéért a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott.

Kapcsolódó
Bánhidi Ákos: Ebben a játékban, aki úgy gondolja, hogy mindent tud, az már veszített
Együtt nőtt fel a saját sportágával, ott volt az első pontszerzéseknél, a történelmi csapat és egyéni olimpiai aranyéremnél. „Kórboncnoktól karmesterig” mindenféle állást elvállalt. Interjú a Nagy Feróval is gitározó örök rocker sikerkováccsal, Bánhidi Ákossal.

Puskás Sándor és Szabó Krisztián felkészítő edzők a téli olimpián elért eredmények előtti kiváló felkészítői munkája elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik